Trots att Google inte gått ut med någon officiell information, verkar det som att Google är väldigt nära med en lansering av sin tjänst Google Drive. Ett tecken på detta är att antalet rykten om tjänsten har mångdubblats den senaste veckan. Här går vi igenom allt vi (troligtvis) vet om Google Drive.

1. Namnet blir Google Drive
När de första ryktena om tjänsten började cirkulera för ungefär sex år sedan gick tjänsten under namnet G Drive. Färska skärmdumpar visar dock att tjänsten får namnet Google Drive. Även om adressen drive.google.com bara leder till en felsida, finns det tydliga spår av att Google planerar något där.

2. Fem gigabyte gratis
I en skärmdump som Venturebeat kommit över ser det ut som att Google Drive erbjuder fem gratis gigabyte lagring, och att man kan uppdatera till mer när man så önskar.

3. Stöd för alla plattformar
Att Google Drive kommer att ha stöd för Android är naturligtvis givet. Samma skärmdump från Venturebeat vittnar om en nerladdningsbar klient för Windows. I en annan skärmdump från tekniksajten Tech Crunch ser man tydligt en klientmjukvara för OSX.

4. Stöd för externa molntjänster
I en skärmdump från Lucidchart framgår det att Google Drive kan kopplas till andra molntjänster. Exakt hur detta kommer att fungera och hur många tjänster som kommer att kunna kopplas till Google Drive är inte känt. Men funktionen borde göra det möjligt att fler funktioner från datorn flyttar ut till molnet och färre filer behövs laddas ner lokalt till datorn.

5. Kräver Google Account
Att man behöver vara registrerad Google-användare för att kunna använda tjänsten är naturligtvis en självklarhet.