Den mest fundamentala skillnaden mellan Apple Icloud och filsynkningstjänster som Dropbox är att med Dropbox väljer du vilka filer som du vill flytta ut till molnet, medan Icloud arbetar mer i bakgrunden, utan att du behöver göra något förutom att slå på funktionen.

Att på det här sättet distansera sig från filsystem är ett djärvt drag som onekligen uppskattas av användare som inte vill tänka på vilka filer som ska placeras var.

Men känner du dig avstängd från funktionen och vill kunna använda Icloud till att synkronisera andra filer än bara de som sköts av operativsystemet har vi en glad nyhet: det är faktiskt fullt möjligt.

Precis som med Dropbox är det en särskild mapp som håller reda på de filer som synkroniseras. Genom att placera filer där kan du använda Icloud för att dela vad du vill mellan alla anslutna enheter.

Mappen heter 'Mobile Documents' och du kan hitta denna om du går till mappen '~/Library/'. Har du markerat att 'Documents & Data' i Icloud synkroniseras nu alla filer i Apples molntjänst.

Det bör understrykas att det inte är så här Apple tänkt att funktionen ska användas.