Som vi skrivit om tidigare är Google i full färd med att göra sin kontorssvit Google Docs tillgänglig även i nedkopplat läge. Google har lovat att detta ska komma under sommaren, men redan nu har användare börjat se spår av den nya funktionaliteten.

Den inofficiella Google-bloggen Google Operating System rapporterar om att en svart informationsremsa emellanåt är synlig i Google Docs som har knappar för att växla mellan uppkopplat och nedkopplat läge.

Enligt en medlem i Googles Docs-team satsar Google nu helt på html5-standarder för offlinefunktionaliteten, däribland Appcache, File api och Indexdb.

Stödet för html5 kommer även ge annan funktionalitet såsom möjlighet att kunna arbeta med dokument lagrade lokalt på användarens hårddisk.

Google har fortfarande inte avslöjat exakt när funktionaliteten kommer att lanseras, men med tanke på att datorer med Chrome OS har släppts och användare börjar se spår lär det inte dröja länge innan vi kan arbeta med Google Docs utan uppkoppling.

Det finns redan nu möjlighet att använda Gmail i nedkopplat läge, men det kräver att du använder Chrome eller Firefox och en särskild instickmodul.