Organisationen The Document Foundation som ligger bakom kontorssviten Libreoffice, kommer inom kort att slå upp dörrarna för sin molnversion. Detta avslöjade en talesperson för The Document Foundation till nyhetssajten The Register på tordagen.

I skrivande stund arbetar The Document Foundation med finslipning av den nya 3.5-versionen men meddelar att de kommer att ha molnversionen klar under april månad.

Enligt talespersonen är Androidversionen av Libreoffice på rätt spår och är ungefär 80 procent färdig. När Android-versionen är klar läggs krafterna på att få klart en version för Apple Ios.

Rättelse: efter uppgifter från The Document Foundation missupfattade reportern från The Register planerna för Libreoffice. I april kommer inte en färdig produkt att lanseras - utan en detaljerad plan för utvecklingen av Libreoffice. Kodningen av Android går enligt plan - men har fortfarande långt kvar innan en färdig version är redo för lansering. Libreoffice Online beräknas lanseras någon gång under 2013.